Dury opent charme-offensief richting Belgische topclubs: "We moeten meer geld uitgeven"

21 maart 2017 08:52

Zulte Waregem heeft zich de afgelopen jaren niet al te populair gemaakt bij de Belgische topclubs. Telkens ze kwamen aankloppen voor één van de overbodige spelers deden ze dat met vrij weinig geld in de portefeuille. Dat moet veranderen, vindt Francky Dury.

Vooral Anderlecht trok hard van leer telkens Dury om één van hun spelers kwam vragen, maar daarvoor een habbekrats wou betalen. Daarnaast wil Essevee het onderste uit de kan halen als een andere Belgische ploeg één van hun spelers wel ziet zitten. Dury wil de strijdbijl echter begraven.

"Ik denk dat we in een fase zijn gekomen dat we de relatie met de Belgische topploegen moeten aanscherpen", zei hij gisteren in Extra Time. "We moeten daar spelers gaan huren en ik vind ook dat we meer geld moeten uitgeven", gaf hij een wenk aan zijn bestuur.

Heb vermoeden naar waar Meïté vertrekt

De kans is immers groot dat Dury opnieuw moet gaan bouwen. Sterkhouder Meïté zal er volgend seizoen niet meer rondlopen. "Nee, hij gaat vertrekken", bevestigde Dury. "Ik heb een vermoeden naar waar ja. En ik denk dat Lerager ook zal vertrekken. Ik moet inderdaad weer gaan bouwen, maar ik vind dat niet erg."

Johan Walckiers

Beker van België \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.