Oranje boven bij Club Brugge - Lex Immers: "Hij kan dezelfde weg opgaan als Vormer, Denswil en van Rhijn"

24 maart 2017 11:53

Een tijdje geleden stortte Club Brugge zich op de Nederlandse markt. In september 2014 kwam Ruud Vormer naar het Jan Breydelstadion, inmiddels spelen er naast Vormer nog drie Nederlanders bij blauw-zwart: Denswil, van Rhijn en Immers. Deze week schenken wij aandacht aan die Nederlanders.

Voetbalkrant.com ging ten rade bij Freek Jansen, verslaggever bij het Nederlandse Voetbal International. Jansen volgt de verrichtingen van Ajax en het Nederlandse nationale elftal op de voet en is dan ook aangewezen om zijn zegje te doen over de Nederlanders van Club Brugge. Vandaag richten we de blik op Lex Immers (30).

Doelpunt bij debuut, maar daarna vooral op de bank

Blauw-zwart pikte de ervaren aanvallende kracht in januari transfervrij op. Immers en zijn vorige club Cardiff City kwamen in onderling overleg overeen om hun samenwerking stop te zetten en Club Brugge speelde kort op de bal. Tot dusver verscheen de 30-jarige Nederlander één keer aan de aftrap in de Jupiler Pro League: tegen Waasland-Beveren. Het was ook toen dat Immers zijn eerste - en meteen ook laatste - goal voor Club maakte.

Nadien moest Immers zich tevreden stellen met een plaats op de bank. Hij mocht nog vier keer invallen, maar dat bleek niet voldoende om zich écht te tonen. Wie weet kan de Nederlander zich nog bewijzen in play-off 1.

"Immers kan zeker en vast iets betekenen voor Club Brugge" - Freek Jansen

“Immers kan zeker en vast iets betekenen voor Club Brugge”, vertelt Freek Jansen. “Lex is in Nederland een waar cultfiguur. Iedereen kent hem omwille van zijn fantastische persoonlijkheid. Hij is pas laat doorgebroken bij ADO Den Haag. Bovendien is Lex een echte Hagenees. Een supporter van ADO op voetbalschoenen, zeg maar.”

Niet onbelangrijk: de winteraanwinst van Club Brugge kan ook tegen een bal trappen. “Immers is gewoon een hele goede voetballer die een ploeg kan laten draaien. Iemand die alles uit zijn carrière probeert te halen. Hij is bij Feyenoord belangrijk geweest, maar door een beginnende Giovanni Van Bronckhorst aan de kant geschoven", benadrukt Jansen.

Hoewel Immers voorlopig nog niet al te vaak in actie kwam bij blauw-zwart, gelooft Jansen in de slaagkansen van zijn landgenoot. "Ik denk dat Immers dezelfde weg als Vormer, Denswil en van Rhijn kan opgaan."

Welke Club-speler maakt kans op selectie voor Oranje?

Morgen sluiten we onze reeks 'Oranje boven bij Club Brugge' af. We laten Freek Jansen een laatste keer aan het woord over de kansen van Vormer, Denswil, van Rhijn en Immers bij de nationale ploeg. Hou Voetbalkrant.com 's morgens dan ook zeker in de gaten! Het artikel over Ricardo van Rhijn gemist? Geen probleem! Je kan het via deze link terugvinden!

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.