Oranje boven bij Club Brugge - mogen Vormer, Denswil, van Rhijn en Immers dromen van selectie voor Nederland?

25 maart 2017 08:45

Een tijdje geleden stortte Club Brugge zich op de Nederlandse markt. In september 2014 kwam Ruud Vormer naar het Jan Breydelstadion, inmiddels spelen er naast Vormer nog drie Nederlanders bij blauw-zwart: Denswil, van Rhijn en Immers. Deze week schenken wij aandacht aan die Nederlanders.

Voetbalkrant.com ging ten rade bij Freek Jansen, verslaggever bij het Nederlandse Voetbal International. Jansen volgt de verrichtingen van Ajax en het Nederlandse nationale elftal op de voet en is dan ook aangewezen om zijn zegje te doen over de Nederlanders van Club Brugge. Vandaag spreekt Jansen zich uit over de kansen van Vormer, Denswil, van Rhijn en Immers bij Oranje.

Van de Nederlanders bij Club Brugge, kwam enkel van Rhijn al uit voor de nationale ploeg. Vormer, Denswil en Immers hebben geen cap achter hun naam staan. Vormer en Denswil deden het de jongste seizoenen nochtans prima bij Club Brugge. Alleen laat bondscoach Danny Blind de Jupiler Pro League ietwat links liggen.

Ondergewaardeerd

“Het is opvallend, hoor. Het Belgische voetbal wordt door Nederland misschien wat ondergewaardeerd", zegt Freek Jansen. "Het is dan ook vreemd dat jongens als Vormer en Denswil niet in beeld zijn bij Oranje. Ze speelden dit seizoen toch Champions League, hé?”

“Al is het selectiebeleid van onze nationale ploeg natuurlijk best wel warrig. De ene keer kiest bondscoach Danny Blind op een bepaalde positie voor de ene speler, de volgende keer weer voor een andere. Daar valt niets mee te beginnen", is Jansen duidelijk.

"Ik vind dat die jongens uit jullie competitie een kans verdienen" - Freek Jansen

“Blind zegt dan wel dat hij de Nederlanders in de Jupiler Pro League in de gaten houdt en hen volgt, maar toch krijgen spelers van een Nederlandse subtopper eerder een kans dan spelers van een Belgische topclub. Ik vind toch dat die jongens uit jullie competitie (doelt voornamelijk op Vormer en Denswil, nvdr.) een kans verdienen.”

Artikel uit onze reeks 'Oranje boven bij Club Brugge' gemist? Geen probleem!

Dit was de laatste episode uit onze reeks 'Oranje boven bij Club Brugge'. Een artikel gemist? Geen probleem! Hieronder geven we een overzicht mee:

De inleiding: "Bij hun vorige club niet direct de beste van de ploeg"

Over Ruud Vormer: "Als je iemand een selectie voor Oranje gunt, is het hem wel"

Over Stefano Denswil: "Het verbaast me echt dat hij het niet kon maken bij Ajax"

Over Ricardo van Rhijn: "Hij heeft in België gekregen waar hij recht op heeft"

Over Lex Immers: "Hij kan dezelfde weg opgaan als de andere drie Nederlanders"

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ Nederland
 
 
Reacties.