Courtois klaagt op Grieken, arbitrage en veld: "Frustrerend allemaal"

25 maart 2017 23:05

België speelde 1-1 gelijk tegen Griekenland en heeft zo niet langer het maximum van de punten in de WK-kwalificatiegroep. Jammer, maar helaas: "Maar we blijven gelukkig leider", aldus Thibaut Courtois. Die vele frustraties had, dat wel. Een reactie!

"Het was een heel frustrerende wedstrijd op een droog, hobbelig en zeer slecht veld", opende Courtois na de wedstrijd de debatten. "We hadden een snelle balcirculatie nodig tegen een ploeg die vooral denkt aan verdedigen, maar die kwam er niet. Daardoor kwamen we er moeilijk doorheen."

Hobbelig veld, veel fouten, even staan slapen, moeite om Lukaku te bereiken, ...

Tijdens de rust werd er bijgestuurd: "Maar we staan misschien wat te slapen meteen na de pauze en Mitroglou is een goede spits, die maakt zoiets af. Dan zijn de Grieken opzichtig gaan tijdwinnen, dat is heel frustrerend. Gelukkig scoren we nog, want het is goed om leider te blijven in deze groep."

Het probleem was vooral de aansluiting naar de spits: "Klopt. We vonden Romelu niet echt, maar we misten toch wel Eden en Kevin. Zij kunnen dat tikkeltje extra nog wel wat brengen. Als we voorkomen, dan winnen we zo’n matchen makkelijk. Maar dat zat er niet in deze keer tegen de Grieken."

Redactie

België \\ Griekenland
 
 
Reacties.