Beerschot-Wilrijk blijft autoritair aan de leiding: "Geen spankracht? Promoveren is een doel, maar wij willen ook absoluut die vierde titel!"

25 maart 2017 13:49

Tom Pietermaat verlengde deze week zijn contract bij Beerschot-Wilrijk, maar begon tegen White Star Bruxelles ietwat verrassend op de bank. De middenvelder begreep de keuze van coach Marc Brys en zag zijn ploegmaats met 2-0 winnen.

"Jaric Schaessens speelde vorige week een goede wedstrijd op Seraing (0-3 winst, red.) en het is logisch dat de trainer niet te veel wil roteren. Ik kon het dus wel begrijpen. Bovendien draaide de beslissing goed uit, Jaric speelde opnieuw een puike partij", zegt Tom Pietermaat aan Voetbalkrant. "En ik was al van het begin van de week op de hoogte van de beslissing. Dat maakt het makkelijker om te aanvaarden."

Tien minuten voor tijd mocht Pietermaat de moe gestreden Kevin Geudens aflossen. "De trainer had het gevoel dat de wedstrijd aan het doodbloeden was. Hij vroeg me om terug wat meer agressiviteit en duelkracht in ons spel te brengen. Of ik nu twee minuten of 90 minuten krijg, op het veld zal ik altijd alles geven om de ploeg te helpen", aldus de 24-jarige middenvelder.

Ze mochten nog 1000 trucjes bovenhalen, het had nog geen verschil uitgemaakt.

Trucjes van White Star

En dan was er nog de farce met de truitjes van de bezoekers uit Brussel. "Dat zijn zaken die je onderneemt als je beseft dat je het sportief niet kan halen, zeker? Wij waren daar absoluut niet mee bezig. Ze mochten nog 1000 trucjes bovenhalen, het had nog geen verschil uitgemaakt", weet Pietermaat.

Beerschot-Wilrijk blijft na de zege autoritair aan de leiding in de Super Amateur Liga. Is de spankracht niet verdwenen nu de voornaamste concurrenten geen licentie voor 1B hebben aangevraagd? "Neen, promoveren is een doel, maar wij willen ook absoluut die vierde titel op rij kunnen vieren. Het eergevoel en de winnaarsmentaliteit van onze spelersgroep zal ervoor zorgen dat we blijven knokken tot de titel mathematisch zeker is."

Koen Frans

WS Bruxelles \\ Beerschot
 
 
Reacties.