White Star Brussel reageert op aantijgingen en haalt zwaar uit naar Beerschot-Wilrijk-trainer Brys

25 maart 2017 19:36

Beerschot-Wilrijk haalde het vrijdagavond met 2-0 van White Star Brussel, maar na het laatste fluitsignaal van de arbiter worden er nu nog steeds verlengingen naast het veld gespeeld... Marc Brys haalde uit naar de tegenstander en John Bico, White Star haalt nu op zijn beurt uit naar Brys.

“White Brussel is niet verrast door de uitspraken van de trainer van KFCO Beerschot-Wilrijk, wiens gedrag gekend is bij de andere trainers in onze reeks”, steekt de Brusselse club in een lang persbericht op de eigen webstek van wal. “Maar de uitlatingen van deze persoon kloppen niet”, benadrukt White Star.

Misverstand

Volgens Marc Brys haalden de mensen van White Star bewust een truc uit met de shirtjes. Dat kan je hier nog eens nalezen. Volgens de bezoekers was er echter een duidelijke oorzaak: de gebruikelijke materiaalman was omwille van persoonlijke redenen afwezig, terwijl zijn vervanger enkel de zwart-witte uitrusting meenam naar Het Kiel.

Omdat Beerschot-Wilrijk niet in zijn uitshirt wilde spelen en White Star eveneens niet in de uitshirts van de thuisploeg wilde aantreden, ontstond er een probleem. De start van de wedstrijd werd uitgesteld en uiteindelijk werden de oranje shirts van White Star alsnog bezorgd in Antwerpen. Dat die shirts in de spelersbus zouden gelegen hebben, doet White Star dus af als een leugen.

"Makkelijk om meer balbezit te hebben als je twee keer per dag kan trainen"

Brys liet zich ook uit over de wedstrijdtactiek van de Brusselaars, iets waar ze bij White Star niet blij mee zijn. “Het is pretentieus om kritiek te uiten op de tactiek van een tegenstander”, klink het. “Wij trekken als club de lokale kaart en proberen de spelers uit onze eigen jeugdopleiding beter te maken.”

“Het is makkelijk om meer balbezit te hebben als je als club twee maal per dag traint en over hele kwalitatieve spelers met ervaring beschikt. Andere coaches in onze reeks kunnen drie avonden per week met hun spelers samenwerken. Spelers die nog naar school gaan of mensen die die dag al acht uur hebben gewerkt.”

Om er nog een flinke steek in de richting van Beerschot-Wilrijk tegenaan te gooien: “Volgend jaar, in de 1B-reeks, zal Beerschot-Wilrijk te maken krijgen met échte concurrentie. Dat zal een ander verhaal worden.”

Apengeluiden

Tot slot kaart men bij White Star ook nog het racisme aan. “Tijdens de wedstrijd noteerden wij verschillende keren apengeluiden vanuit het publiek. Daar zal natuurlijk niemand over praten. Al zeker niet meneer Brys. Maar het zou fout zijn om Beerschot-Wilrijk af te rekenen omwille van het gedrag van enkele idioten." Lees de volledige boodschap van White Star via deze link.

Redactie

WS Bruxelles \\ Beerschot
 
 
Reacties.