Engeland mist vele afwezigen helemaal niet, Duitsland legt perfect parcours af

26 maart 2017 22:38

Na de teleurstellende pot voetbal van de Rode Duivels tegen Griekenland gaan de WK-kwalificatiematchen gewoon door. Zondag volgden de laatste drie groepen.

Bij Engeland zat Jermain Defoe voor het eerst in jaren nog eens in de selectie en hij liet meteen zien waarom. Hij kreeg de bal van Sterling en zette zijn land op voorsprong met een harde knal in het dak van het doel. Op het uur mocht hij naar de kant voor Vardy, amper vijf minuten later kon hij de score verdubbelen. Het werd al bij al een eenvoudige winst voor Engeland tegen Litouwen, dat dus met 2-0 won.

Schotland won van Slovenië, terwijl Slowakije wél won op bezoek bij Malta. Voor de tweede plaats in de poule blijft zo alles open en speelbaar.

Een overmachtig Duitsland had weinig moeite met Azerbeidzjan, al moest de doelman zich wel een keer omdraaien. Maar Schürrle (2x), Müller en Gomez zorgden voor een comfortabele overwinning en zo blijft Duitsland aan de leiding met een perfecte 15 op 15. Noord-Ierland klopte Noorwegen in eigen huis met 2-0 en is zo tweede in de groep met 10 punten. Berge (Genk) mocht invallen. In San Marino hadden ze zoals gewoonlijk geen reden tot vieren, Tsjechië liep erover met 0-6.

Polen won de topper in Montenegro en is zo opnieuw een stapje dichter bij het EK. 13 op 15, dat is wel een mooi parcours voorlopig. Teodorczyk mocht een kwartier invallen bij de Polen. Alle uitslagen kan je hieronder vinden.

Overzicht van de WK-kwalificatiematchen op zondag:

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Yannick Lambrecht

Engeland \\ Azerbeidzjan \\ Litouwen \\ Duitsland
 
 
Reacties.