Zo herken je de groten: "Ja, ik was zelfs na 87 minuten nog op die ene bal aan het wachten"

26 maart 2017 08:00

Twee goeie kaatsballen en een goal, het lijkt als statistiek niet zo indrukwekkend, maar dat was het wel. Romelu Lukaku werd terecht als 'Man van de Match' verkozen, want werken en er staan bij de enige goeie bal die je krijgt, dat verschijnt niet in de statistieken.

De prestatie van Lukaku indrukwekkend noemen, is niet eens bezijdens de waarheid. De aanvaller van de Rode Duivels kreeg één keer de kans om zijn lichaam tussen zijn verdediger en de bal te plaatsen - en de strenge ref liet het toe - en de bal hing tegen de netten. Eén kans, één goal, daar herken je de groten aan.

Want Lukaku liep gefrustreerd rond in de eerste helft. Zo nam hij een bal op en wierp die keihard tegen de grond. "Ik was inderdaad een beetje gefrustreerd omdat ik vond dat we meer hadden kunnen creëren."

We moeten ermee omgaan dat iedereen met onze 'puntje puntje puntje...' wil spelen

Maar toen kwam die actie van Mertens... 87 minuten had hij er op moeten wachten. "Nee, dat was niet zo moeilijk. Ik ben gefocust op die ene bal waarvan ik weet dat hij gaat komen. Ja, zelfs na 87 minuten verwacht ik die nog. Dat is mentaal! We moeten ermee omgaan dat iedereen tegen ons zo gaat spelen. Om ons te frustreren, om met onze 'puntje puntje puntje...' te spelen."

Lukaku was niet zo blij met zijn doelpunt. Pas op, hij leeft voor die momenten, maar is ook de perfecte ploegspeler. "Wat overheerste? Ontgoocheling! Ik wil winnen!"

Johan Walckiers

België \\ Griekenland
 
 
Reacties.