Ons team van speeldag 22 in de Super League: Heist en Anderlecht boven, ook Genk en OH Leuven erin

28 maart 2017 20:32

Speeldag 22 in de Super League is al even voorbij, speeldag 24 komt er alweer snel aan. Hoog tijd om dus nog even terug te blikken naar de bepalende speelsters van de drie wedstrijden. En dat doen we zoals bij de mannen met een veldje.

Om te beginnen met pech, want Tienen speelde ook op speeldag 22 nog geen voetbal in de Super League. Daarom moeten we uit twee wedstrijden kiezen, nooit makkelijk.

Doelvrouw:

In doel posteerden we deze week opnieuw Lynn Senaeve. Had ze veel werk op te knappen in Leuven? Neen, allerminst. Maar ze speelde wel zoals steeds secuur mee met haar verdediging en hielp zo ook coachend haar team verder.

Verdedigsters:

Bij Anderlecht kwam veel van de druk in Genk van achteruit. Zeker Nicky Van Den Abbeele liet zich met vele voorzetten en diepe ballen opmerken, Heleen Jaques zorgde met een strafschopdoelpunt voor de bevrijding. Van Poppel ging een hele flank af voor Leuven tegen Heist.

Middenveld

Het middenveld dan, waar het moeilijk kiezen was, zeker gezien er maar twee wedstrijden waren door het forfait van Tienen. We posteren uiteindelijk beide zusjes Van De Goor (Hanne en Maren) op ons veld, want zij waren stevig tegen OH Leuven. Tine De Caigny scoorde voor Anderlecht en groeit naar haar beste vorm toe.

Aanvalsters

Op de flanken kozen we voor een erg sterke Asselberghs voor OH Leuven, terwijl we op rechts Steyvers plaatsten - ook zij liep heel wat meters en was een lichtpuntje bij Genk. In de spits verder Suenens - belangrijk voor Heist - en de lepe Daniëls.

Het team ziet er dan als volgt uit:

Aernout Van Lindt

Eva's Tienen \\ Dames OHL \\ Standard de Liège \\ Anderlecht \\ KSK Heist \\ KAA Gent Ladies \\ KRC Genk Ladies
 
 
Reacties.