Piet den Boer over de malaise bij Oranje: "Louis Van Gaal? De beste optie, maar de kans dat hij faalt is groot"

28 maart 2017 18:44

Oranje zit na het 2-0-verlies in Bulgarije in diepe crisis. Onze noorderburen dreigen voor de tweede keer op rij een groot toernooi te missen en moeten na het ontslag van Danny Blind op zoek naar een nieuwe bondscoach.

Piet den Boer, die zaterdag op een feest was van Erwin Koeman, volgde met één oog de commotie bij Oranje. "Het probleem is dat Danny Blind al van bij de start niet geliefd was bij het Nederlandse publiek", vertelt Den Boer in gesprek met Voetbalkrant.com. "De magere prestaties van de vorige campagne zijn altijd blijven hangen en zorgden voor een immense druk."

Ook nu kan Nederland niet terugvallen op een sterke lichting. "Nederland heeft in vergelijking met België geen topspelers die erbovenuit steken. Als dan ook de honger er niet is, blijft er niet veel over."

Nederland heeft in vergelijking met België geen topspelers die erbovenuit steken

Louis Van Gaal wordt nu naar voren geschoven als potentiële vervanger. De beste optie volgens Den Boer? "Louis is een leraar, met goeie en slechte verhalen. Bij United is hij mislukt, want hij kon niet met vedetten overweg. Nederland heeft nu nood aan structuur en discipline, daar is hij wel een goeie kandidaat voor. Al denk ik niet dat hij het zal doen. Het risico dat je met de huidige klassering faalt, is groot."

"Of de broers Koeman Oranje overwegen? Ze hebben zeker die ambitie, maar de Nederlandse bond liet in 2015 een unieke kans schieten. Nu zal je veel overtuigingskracht nodig hebben om hen te strikken."

Diederik Geypen

Nederland \\ Bulgarije
 
 
Reacties.