Vijf wintertransfers in de JPL die wél slaagden: Berge, Trebel, Harbaoui, Chevalier en de Gentse K3

28 maart 2017 12:44

De Belgische clubs probeerden afgelopen wintermercato de hiaten in hun kern op te vullen. Maar wat leverde hen dat in de laatste negen duels van de reguliere competitie op? Wie blonk stante pede uit en wie viel (voorlopig) door de mand?

Vandaag gaan we door middel van een top 5 in op de geslaagde wintertransfers van onze zestien eersteklassers. Morgen leggen we vijf gefaalde aankopen onder de loep.

K3 (AA Gent)

Gent haalde een karrenvracht aan spelers binnen tijdens de maand januari en dus kunnen we er meerdere pionnen uitpikken, met op kop K3. Zowel Kalinic, Kubo als Kalu hadden een groot aandeel in de PO1-stek die de kampioen van 2015 in extremis uit de brand sleepte.

Adrien Trebel (Anderlecht)

De strafste transfer van afgelopen winter kwam op naam van RSC Anderlecht. Paars-wit plukte Adrien Trebel voor de neus van Gent weg bij Standard. Velen vroegen zich af: waar zal René Weiler de Fransman zetten? Maar de pitbull mocht toch al in elke competitiematch aantreden, en blonk onder meer uit tegen zijn ex-club.

Hamdi Harbaoui (Charleroi)

De ene kwam naar het Vanden Stockstadion, de andere trok de deur achter zich dicht. Bij gebrek aan speelminuten verliet Hamdi Harbaoui Anderlecht na amper enkele maanden. Bij Charleroi herleefde de Tunesiër met drie goals in negen optredens. De Zebra's vonden met Harbaoui de broodnodige aanvaller om PO1 veilig te stellen.

Sander Berge (KRC Genk)

Genk verloor Wilfred Ndidi aan Leicester City, waardoor de club uit de mijnstad op zoek moest naar een vervanger. Dat de amper 19-jarige Sander Berge zo snel zijn draai zou vinden in Limburg, is verbazingwekkend. De Noor straalt op zéér jonge leeftijd atletisch vermogen uit, en past perfect in de driehoek met Malinovskyi en Pozuelo.

Teddy Chevalier (KV Kortrijk)

Tot slot vermelden we hier nog graag Teddy Chevalier. De Fransman die we nog kenden van zijn goals én straffe uitspraken, pakte bij zijn terugkeer naar KV Kortrijk als vanouds uit met zijn twee handelsmerken. Vier goals in negen duels is lang niet slecht bij een ploeg in vrije val.

Diederik Geypen

Anderlecht \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.