OHL-fan vraagt via open brief 'bloed, zweet en tranen': "Stuur de ongemotiveerden uit de eerste ploeg eens naar een jeugdwedstrijd"

29 maart 2017 16:29

Het is een boeltje bij OH Leuven. Extrasportief wordt er gekibbeld over wie de club nu mag en kan overnemen, sportief is de redding in 1B absoluut nog niet zeker. Het motiveerde fan Roderick Lindner om een directe open brief richting bestuur, spelers en coach te sturen.

Beste eerste ploeg,
Beste Dennis,

Om de druk wat op te voeren wil ik in een dringende open brief oproepen om de komende vijf wedstrijden, weekend na weekend , week na week, alles op alles te zetten. Bloed, zweet en tranen... U heeft misschien geen oog voor het scenario wat zich mogelijk zal afspelen voor de OHL Jeugdopleiding als de club zakt naar de amateur-liga.

We staan met de jeugdopleiding voorlopig nog op een prachtige zevende plaats! 7de van de 24 profclubs! Hier is ongelooflijk hard voor en aan gewerkt. We zouden nu mogelijks buiten de top 24 vallen omdat het met de eerste ploeg niet wil lukken. Onwaarschijnlijk. Ik lig hier letterlijk wakker van.

Hofleverancier qua jeugdinternationals, beloftes kampioen, vele U-lichtingen die heel hoog meedraaien in de competitie, die groeien! Jonge gastjes die sneller, gedrevener, met een echt leeuwenhart spelen tegen regionale, provinciale en nationale ploegen. Zonder loon, bonussen, etc. Voor de liefde voor het voetbal. Uit liefde voor hun club.

Jonge spelertjes / jeugdspelers - die naar de eerste ploeg (zouden moeten) opkijken - kunnen hun teleurstelling soms niet verbergen dit jaar. Die het minder een eer vinden om voor jullie te mogen oplopen. Als we zakken verdwijnen er (top) trainers, (top) spelers, (broodnodige) sponsors, zakt de motivatie van alle betrokkenen, en belangrijker, kunnen we minder makkelijk talent aantrekken,...

Lindner komt ook met een oplossing:

Stuur de 'ongemotiveerden' en 'vuurlozen' uit de eerste ploeg eens naar enkele jeugdwedstrijden op Bruineveld of in Oud-Heverlee. Laat ze eens een training meemaken/geven. Om zo tonnen passie te tanken van de jongens en meisjes daar.

Weet je wat, stuur ze allemaal. Even uit die wankele ivoren toren. "Het trekt op geen flikker", Dennis' wijze woorden van vorige week. Nu even toepassen op uzelf ipv op de competitieformule. Doe er wat aan, voor het te laat is. En nog wat, wachten tot het laatste weekend is erg gevaarlijk, misschien is er tegen dan al een hoop talent onder spelers en trainers weg. U heeft talent genoeg rondlopen om de komende weken de zaak snel te keren.

Johan Walckiers

2e klasse \\ OH Leuven
 
 
Reacties.