Analist blaast warm en koud over rode Duivels: "Prestatie Tielemans was een statement" en "Dat vind ik fout van Martinez"

29 maart 2017 17:08

De Rode Duivels keerden met een dubbel gevoel terug van hun trip naar Rusland. Enkele Belgen blonken uit, maar een 1-3-voorsprong werd wel uit handen gegeven.

Een van de jongens die zich in de kijker speelde, was Youri Tielemans. De Anderlecht-middenvelder startte voor het eerst in de basis en draaide moeiteloos mee. "Youri is intussen een vaste waarde voor de kern, maar ik ben er niet zeker van of hij zijn basisstek zal behouden", blikt analist Eddy Snelders terug. "We mogen niet te snel oordelen. Tielemans zal zich moeten bewijzen tot aan het WK. Al was zijn prestatie van gisteren een mooi statement."

Opvallend: hoewel Roberto Martinez roteerde en vaak wisselde, bleven aanvallers Divock Origi en Michy Batshuayi aan de bank gekluisterd. "Ik had in de plaats van Lukaku een van deze twee gebracht. Ze krijgen amper speelminuten bij hun club. Voor hun vertrouwen kon dit deugd doen."

Als je roteert, roteer dan door - Eddy Snelders

"Ook Dendoncker en Thorgan Hazard hadden in de ploeg van gisteren niet misstaan. Als je ze oproept, laat ze dan spelen. Zeker die niet speelden tegen Griekenland. Als je roteert, roteer dan door. Dat vind ik wel fout."

Aan het puntenverlies tilt Snelders tot slot niet te zwaar. "Ik heb honderden van die oefenduels al gezien. Als assistent-coach waren we kampioen van de vriendenmatchen, nu is het misschien omgekeerd met een 13 op 15 in de WK-kwalificatiecampagne."

Diederik Geypen - Johan Walckiers

België \\ Rusland
 
 
Reacties.