Vier maanden geleden deed hij de stoel van Weiler nog wankelen, nu klinkt Hanni heel anders

29 maart 2017 19:05

Anderlecht begint vrijdagavond de play-offs op het veld van Zulte Waregem. Daar leek het tijdens de reguliere competitie volledig in de soep te gaan draaien, maar paars-wit putte kracht uit die non-match én uit de kritiek die kapitein Sofiane Hanni toen spuide.

Hanni na de nederlaag in Waregem: "Wij, de spelers, hadden gezegd dat we hoger moesten gaan spelen. Als we de bal hoger kunnen recupereren moeten de aanvallende spelers ook niet zoveel afstand afleggen naar de goal. We spelen niet naar de kwaliteit van onze spelers. Zo laag kunnen we niets doen."

Voor Zulte Waregem mocht Hanni opnieuw het woord nemen, maar deze keer klonk het allemaal veel positiever. Die match wordt dan ook algemeen gezien als het keerpunt in het seizoen van paars-wit. "We hebben een goeie reactie gehad na onze match in Waregem, daar hebben we een klik gemaakt", zegt Hanni nu.

De jongens van Dury pakten al een Europees ticket en hebben dus niet zoveel meer te winnen of te verliezen. Zulte Waregem wordt door de buitenwereld dan ook gezien als een aperitiefje voor het grotere werk, maar zo zit de mentaliteit niet meer bij de Brusselaars. "Zulte Waregem blijft een ambitieuze ploeg. En wij blijven Anderlecht, iedereen wil ons kloppen", meent de Algerijn.

Zulte Waregem blijft een ambitieuze ploeg. En wij blijven Anderlecht, iedereen wil ons kloppen

Voorzichtigheid troef dus in Neerpede, waar ze met tegenzin als dé titelfavoriet gebombaard werden. "Een paar weken geleden was Brugge nog de topfavoriet. Ik zou dus niet durven zeggen dat wij de te kloppen ploeg zijn. Wij willen elke match winnen, maar dat gaat niet makkelijk worden. Die eerste plaats verandert niet zoveel. Iedereen weet dat er nu een andere competitie begint."

Op het fysieke vlak wordt het voor Anderlecht - dat als enige play-off 1-ploeg nog Europees speelt - misschien wel de grootste uitdaging. "Kijk, ik voel me goed en als ik in de groep kijk, zie ik niemand die op zijn tandvlees zit. Ondanks de vele matchen hebben we maar één geblesseerde (Najar). Iedereen is opgewekt teruggekomen van zijn interlandverplichting, dus ook daar zie ik geen probleem", besloot Hanni.

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.