Genk hoopt om winterversterking te houden, maar het wordt een héél moeilijke opdracht

30 maart 2017 11:23

Wie gaat er volgend seizoen tussen de palen staan bij Racing Genk? Het is een vraag die de Limburgers zich blijkbaar ook stellen. Ze zouden graag Mathew Ryan houden, maar de Australiër verleiden wordt een quasi onmogelijke opdracht.

Ryan kwam in januari naar België omdat zijn situatie bij Valencia niet houdbaar was. Hij deed geen speelminuten meer op en zat meer in de tribune dan op het veld. Genk kon hem binnenhalen voor een half seizoen, maar daar was geen aankoopoptie aan verbonden. Toch gaf Dimitri De Condé aan dat hij de Australische doelman graag zou houden.

Maar dat wordt financieel en sportief een moeilijke opgave. Genk kan hem niet het loon bieden dat Valencia betaalt en Ryan heeft ook de ambitie om in een topcompetitie aan de slag te gaan. Na het seizoen moet hij sowieso terug naar Spanje, waar hij een gesprek zal hebben met het clubbestuur omtrent zijn toekomst.

Wij zijn héél erg geïnteresseerd - Dimitri De Condé

Maar waarschijnlijk ligt die dus niet in de Luminus Arena. "Ik heb hem gezegd eerst te kijken welke aanbiedingen hij binnenkrijgt, maar dat hij er ook mag op rekenen dat wij héél erg geïnteresseerd zijn om hem langer te houden", aldus sportief directeur Dimitri De Condé.

Johan Walckiers

KRC Genk
 
 
Reacties.