De gruwel van play-off 2? Nee, hier zijn vier redenen waarom het daar ook plezant is

30 maart 2017 16:22

Play-off 2 is zowat de gruwel van elke club die eigenlijk play-off 1 ambieerde. Iedereen vreest dat het tien matchen worden waarin ze niet eens de helft van hun gebruikelijke fans zullen mogen verwelkomen. Wij hebben echter wel wat redenen om het publiek te motiveren.

Vorig seizoen zaten er gemiddeld 6.500 supporters per match in het stadion. Mogen we dit seizoen meer of minder verwachten in de 60 matchen die op het programma staan? Lees eerst hieronder maar eens...

Geen druk, meer doelpunten

Op de eerste speeldag vorig seizoen in play-off 2 werd er maar liefst 16 keer gescoord in 4 matchen. Gemiddeld vier goals per match dus. Iedereen speelt met open vizier en er worden dingen uitgeprobeerd. Het is tactisch misschien niet altijd grandioos, maar er volgt wel spektakel.

Lokeren klopte bijvoorbeeld KV Mechelen met 5-1 na vier goals van Harbaoui. Daar kan je als Lokeren-fan wel al eens mee thuiskomen...

Dit Genk zal iedereen willen kloppen.

Jongeren te bezichtigen

Altijd al afgevraagd of er nog talent in de jeugdwerking van de club zit? Soms komen ze wel bovendrijven in play-off 2. Een ploeg in play-off 1 is al minder geneigd om eens een tiener op te stellen, in play-off 2 gebruiken sommigen het ook om te zien wie uit het juiste hout gesneden is.

Toch topteams

Iedereen zal Racing Genk, KV Mechelen en Standard willen verslaan. Vooral de Limburgers brengen van het mooiste wat er te zien is in België. Als supporter van Kortrijk of Lierse is dat toch een match om naar uit te kijken.

Deze Onyekuru ziet u waarschijnlijk voor de laatste keer aan het werk in België.

Veel schoon volk

Van de top tien in de topschuttersstand zijn er vijf die in play-off 2 uitkomen: Sa, Saadi, Onyekuru, Belfodil en Diallo. Voor sommigen is het de laatste keer dat u ze kan bewonderen in de Jupiler Pro League. Vooral nog even genieten van de kunstjes van Henry Onyekuru, die mogelijk nog een grote carrière te wachten staat.

Johan Walckiers

 
 
Reacties.