Anderlecht-jongeling maakt eindelijk debuut, maar wat voor volgend seizoen?

02 april 2017 13:41

Goed nieuws voor Anderlecht-jongeling Wout Faes. De 18-jarige verdediger maakte gisterenavond zijn debuut voor de hoofdmacht van Heerenveen, iets wat bij paars-wit nog niet lukte. En hij zal het mogelijk nodig hebben om zich in de kijker te spelen.

Faes mocht na 36 minuten invallen tegen Heracles Almelo omdat St. Juste zijn tweede gele kaart oppikte en coach Jurgen Streppel moest gaan bijsturen. Het kalf was toen echter al verdronken, want het stond 3-1 voor de thuisploeg. Uiteindelijk werd het nog 4-1.

Door de uitspraken van Herman Van Holsbeeck lijkt het er niet op dat Faes volgend seizoen al op veel kansen gaat moeten rekenen bij Anderlecht. Het zou dan ook een goeie zaak zijn voor hem indien hij zich in de kijker kan spelen tijdens het seizoenseinde. Al hoopt Heerenveen nog steeds op een Europees ticket, maar die hoop zou snel vervlogen kunnen zijn.

Spelen of weg

Faes wil volgend seizoen helemaal doorbreken in een eerste ploeg, maar Anderlecht heeft hem mogelijk nodig om aan zijn aantal Belgen te komen. Een gesprek dringt zich dan ook op, want Faes zijn entourage wil een eerlijke kans bij het begin van het seizoen of anders wil hij verder uitgeleend worden.

Nederlandse Eredivisie \\ Anderlecht \\ Heerenveen \\ Heracles
 
 
 
Reacties.