Kleine kern voor Red Flames, maar geen garantie: "Denken dat je zeker bent van je plekje op EK kan net averechts werken"

03 april 2017 19:33

Op 8 april spelen de Belgian Red Flames een oefenduel tegen Spanje in Eupen, drie dagen later volgt een match tegen Schotland aan Den Dreef in Leuven. Bondscoach Ives Serneels moet voor die wedstrijden flink wat speelsters missen.

Justien Odeurs revalideert rustig verder na haar operatie aan de meniscus, terwijl ook voor Lorca Van De Putte, Elke Van Gorp en Julie Biesmans de wedstrijden tegen Spanje en Schotland te vroeg komen. “Ze zullen wel een revalidatieplan krijgen, maar ik heb besloten enkel speelsters te selecteren die 100% wedstrijdfit zijn.”

Ook Tine Schryvers en Justine Vanhaevermaet – beiden missen het EK door zware blessures – zullen er niet bij zijn uiteraard: “Jammer dat we deze twee kwijt zijn gespeeld, maar ze willen er allebei later terug beter dan ooit staan. Dat is een mooi signaal.”

Bovendien moet Serneels ook Davinia Vanmechelen, Sarah Wijnants, Charlotte Tison, … missen. Zij spelen eind april in de eliteronde voor het EK U19 en worden daarop begin april klaargestoomd. “Ze moeten bij de U19 nu laten zien dat ze ook een plek bij de A-ploeg verdienen.”

“Er zijn er verschillende aan de deur aan het kloppen, dat is zeker waar. We hebben op de Cyprus Cup alweer veel bijgeleerd en ook een en ander gezien, nu is het zaak om ook bij de clubs de komende maanden verder te ontwikkelen.”

Enkel speelsters opgeroepen die het verdienen

Serneels kiest geen vervangers voor de vele afwezigen: “We kiezen voor een kleine kern van 21 speelsters. Ik heb enkel speelsters opgeroepen die volgens mij op basis van hun prestaties van de voorbije weken een selectie verdienen. Ik moet er geen 23 of 25 oproepen hé.”

Toch mag dat niet tot laksheid leiden: “Het is niet omdat de groep deze keer iets kleiner is, dat de speelsters al moeten denken dat ze dicht bij een EK-selectie zijn. Integendeel: dat kan hen net het EK kosten, ze moeten de gezonde discipline aan de dag leggen en laksheid is uit den boze op de trainingen.”

België
 
 
 
Reacties.