Dries Mertens is fuoriclasse - en deze cijfers bewijzen dat

05 april 2017 17:34

Sinds Dries Mertens meer als spits wordt uitgespeeld bij Napoli, deed dat zijn statistieken ook enkel maar deugd. Niemand slaagt erin zo'n knappe cijfers voor te leggen als de Rode Duivel. Scoren, assists geven, dribbelen, kansen afdwingen: hij staat tussen de sterren.

Topschutter is Mertens nog niet: met 20 doelpunten volgt hij samen met Icardi in het spoor van de verrassende Belotti van Torino en Dzeko – die elk 23 doelpunten maakten tot op heden. Maar: Mertens speelde tot op heden wel minder minuten.

Als we alles uitzetten in stats per 90 minuten, dan maakt Squawka het meteen duidelijk: Mertens is de strafste. Een doelpunt per 90 minuten, veruit het meeste kansen weten te creëren per wedstrijd en ook nog eens baas als het gaat over de precisie van de schoten.

Niet minder dan 63% van de schoten van Mertens zijn op doel. Alles bij elkaar schiet hij overigens nog geen 5 keer gemiddeld per wedstrijd op doel, waardoor hij ongeveer 20% van zijn schoten weet om te zetten in een doelpunt. Erg straffe cijfers. Of zoals coach Sarri het zegt: “Dries moet begrijpen dat hij een fuoriclasse is.”

Aernout Van Lindt

Juventus \\ OH Leuven \\ Napoli
 
 
Reacties.