Messi en Suarez hebben amper acht minuten nodig om Sevilla op te rollen, Real Madrid kan het ook zonder BBC

05 april 2017 23:18

In Spanje stond er een midweekspeeldag op het programma. Atlético Madrid won woensdag al, dus Sevilla moest punten halen om hen bij te benen. Maar dat zou moeilijk worden, want ze trokken naar Camp Nou voor een partij tegen Barcelona. Ook Real Madrid kwam aan de bak.

De match was eigenlijk al gespeeld bij de rust door een indrukwekkende eerste helft van Barcelona. Na 25 minuten kreeg Suarez een ingeving: een voorzet van Messi schoot via een verdediger omhoog en met een wondermooie omhaal opende de Uruguayaan de score.

Slechts drie minuten later was het dan omgekeerd: Suarez legt af, Messi legt binnen. En in minuut 33 was het helemaal beslist, toen een voorzet slecht werd weggewerkt en Messi hard tegen de touwen knalde. Sevilla viel in de blessuretijd nog met tien door een rode kaart voor Vitolo.​

Later op de avond ging Real Madrid op bezoek bij Leganes. Zidane keek duidelijk vooruit naar belangrijkere ontmoetingen, want Cristiano Ronaldo, Bale en Benzema speelden niet. Het werd desondanks een aantrekkelijke match waarin de vervangers zich konden bewijzen. Morata was de held met een hattrick, het andere doelpunt kwam van James Rodriguez.

Real Madrid springt dus meteen terug over Barcelona met twee punten meer, eerste achtervolger Atlético Madrid lijkt te ver weg om nog aanspraak te maken op de titel.

Overzicht van de Spaanse La Liga:

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Yannick Lambrecht

La Liga \\ Barcelona \\ Sevilla \\ Real Madrid \\ CD Leganés
 
 
Reacties.