Serneels weet wat hij wil voor oefenmatchen tegen Spanje en Schotland

05 april 2017 12:14

Spanje en Schotland zijn de tegenstanders van de Belgian Red Flames in april. De aanloop naar het EK krijgt zo een nieuw hoogtepunt, het toernooi zelf komt er al aan binnen een drietal maanden. En dus rest de vraag: wat is de ambitie tegen deze twee landen?

Ives Serneels beseft dat het alvast geen twee makkelijke wedstrijden zullen worden: “Zeker Spanje heeft indruk op me gemaakt met hun wedstrijden op de Algarve Cup. Hoe ze speelden tegen Japan … sterk!”

“Spanje? Dat is propaganda voor het vrouwenvoetbal. Hopelijk zien we in Eupen dan ook goed voetbal. Maar dat het resultaat niet belangrijk is? Dat klopt niet. Ik wil van iedereen focus zien, want het EK nadert met rasse schreden.”

“Nederland, Denemarken en Noorwegen zijn óók goede tegenstanders, dus we moeten daar klaar voor zijn”, gaat de oefenmeester verder. “Iedereen zal dus nu ook al scherp voor de dag moeten komen. We moeten de fouten uit het verleden vermijden, ik hoop dat we eens kunnen een resultaat vasthouden tegen een goede ploeg – dat lukte ons tegen Zwitserland niet op de Cyprus Cup.”

“We zijn gegroeid en er is steeds meer talent dat zich kan ontwikkelen. Ik weet al hoe ik ga spelen, maar de invulling qua namen heb ik nog niet. Daarvoor zullen de trainingen dienen. Er zijn verschillende vrouwen die aan de poort kloppen.

België
 
 
 
Reacties.