Dankzij twee fabelachtige vrijschoppen van Falcao blijft Monaco leider in de Ligue 1 (mét beelden!)

15 april 2017 23:02

Het zag er zaterdagavond lange tijd niet goed uit voor AS Monaco, maar in tijden van nood kan de club dit seizoen rekenen op een ijzersterke Radamel Falcao. Dat is nogmaals bewezen.

AS Monaco was al dertien wedstrijden ongeslagen in de Ligue 1, maar zaterdagavond leek laagvlieger Dijon een einde aan die mooie reeks te gaan maken. Voor het eerst sinds 18 december van vorig jaar (thuis tegen Olympique Lyon, nvdr.) leek een nederlaag in de Ligue 1 in de maak voor Monaco.

Niemand die ook maar durfde voorspellen dat Monaco zaterdagavond een steek zou laten vallen tegen degradatiekandidaat Dijon. De bezoekers stonden voor aanvang van speeldag 32 pas negentiende in de Ligue 1. Monaco was alleen leider én in Champions Leagueverband net gaan winnen in en tegen Borussia Dortmund.

Falcao

Toch kwam Monaco op slag van rust op achterstand na een goal van Varrault. Lange tijd bleef de 0-1 op het scorebord staan, tot Falcao zijn duivels ontbond. Met twee fabelachtige vrijschoppen schoot de Colombiaan zijn ploeg in één ruk opnieuw naar de leiding.

De eerste vrijschop ging dan wel niet rechtstreeks binnen - het was gewezen Club Brugge-speler Dirar die de bal over de lijn duwde -, Falcao krijgt het doelpunt wel voor 99% achter zijn naam. De twee jaste Falcao dan maar in de andere hoek. Geniet hieronder mee van de stilstaande fases:

Ligue 1 \\ Monaco \\ Dijon
 
 
 
Reacties.