Transfer naar Bayer Leverkusen heeft Bailey nog maar weinig goed gedaan: "Toen had hij een uitstekende mentaliteit, maar..."

22 april 2017 13:31

Twee sterkhouders vertrokken in de winter bij Genk: Wilfred Ndidi is op korte tijd al uitgegroeid tot publiekslieveling bij Leicester City, maar Leon Bailey kan dat niet bepaald zeggen. Een probleem van zijn mentaliteit, zo blijkt.

"Ik heb Bailey twee jaar geleid bij de U17. Toen had hij een uitstekende mentaliteit, in tegenstelling tot wat ze over hem zeggen. Maar hij accepteerde niet dat hij moest blijven toen Ndidi groen licht kreeg voor een transfer", zei sportief directeur Dimitri De Condé in Het Belang van Limburg.

Vastgeroest op de bank

"Leon is bezig met begrijpen dat je als een echte prof moet leven om de Europese top te bereiken. Iemand met zijn talent verdient dat." Bayer Leverkusen verbrak het clubrecord in transfersommen om Bailey naar de Bundesliga te halen, maar gebruikt hem voorlopig enkel om de bank te verwarmen. Hij kreeg nog geen enkele basisplaats en mocht maar vier keer invallen, in totaal goed voor 76 minuten.

Bundesliga \\ KRC Genk \\ Bayer Leverkusen
 
 
 
Reacties.