Kompany over zijn aankomst én mogelijk vertrek bij City: "Vraag het maar aan Kevin"

29 april 2017 09:57

Vincent Kompany is opnieuw helemaal fit bij Manchester City na lang blessureleed. De kapitein van City praatte in Hoogvliegers over zijn aankosmt én zijn mogelijk vertrek bij City.

Zijn aankomst kwam er uiteindelijk na de breuk met Hamburg, dat hem verplichtte om terug te keren van de Olympische Spelen. "Het was een inschattingsfout van het bestuur van Hamburg", aldus Kompany. "Zij zagen het anders en ik moest terugkeren. Met mij én Fellaini erbij werden we misschien Olympisch kampioen."

Daarna brak iets tussen Kompany en het bestuur. "Ik zei tegen de voorzitter: 'hier stopt het voor mij.' Manchester City kwam en ik was meteen weg." Een keuze die hij zich niet meteen zal beklagen. "Het voelde meteen goed. Bij mijn eerste tackle stond het publiek op en dan wist ik: dit is de goeie competitie voor mij."

Ze kochten jongens van veertig, vijftig miljoen én mijn blessures gaven hen de kans om mijn plaats in te nemen, maar... -Vincent Kompany

Maar wat brengt de toekomst? "Ik heb nog twee jaar, ik heb alles gegeven voor deze club en de club heeft me ook zoveel gegeven. Ik ben hier op mijn plaats en kan de ploeg iets bijbrengen. Vraag het maar aan Kevin hoe graag ik ga trainen. Ik heb zoveel opgebouwd hier, maar er zal ooit wel een einde aan komen. Dan hoop ik dat het een mooi einde is."

Ondanks al zijn blessures keerde hij altijd terug. "Dat is een mirakel. Ze hebben heel wat jognens gekocht van veertig, vijftig miljoen, maar ik kwam altijd terug in de ploeg. Ik ben ook een speler die door mijn blessures iedereen wel een kans geef om mijn plaats in te nemen", lachte Kompany. Maar dat lukte nog niet.

Sander De Graeve

Premier League \\ Bundesliga \\ Manchester City \\ Hamburger SV
 
 
Reacties.