Club Brugge droomt nog van promotie, wat is er verder nog mogelijk?

03 mei 2017 09:55

De B-ploeg van Club Brugge wist zich na testmatchen al te verzekeren van een stekje in eerste provinciale, maar ook de A-ploeg droomt nog van promotie. Al is de kans daartoe niet al te groot.

Club Brugge en Sibret werden respectievelijk tweede in 2e nationale A en B. Als er vanuit de hogere reeksen nog fusies zouden opduiken, teams zouden verdwijnen of er meer ploegen dan de huidige zeven naar de Super League gaan, dan komt er een stekje vrij in eerste nationale.

Naast kampioenen Wuustwezel en Melsele zou dan ook Club Brugge (of Sibret) zich nog kunnen plaatsen. Volgens onze informatie zijn er voorlopig nog steeds maar zes teams ingeschreven voor de Super League volgend seizoen, maar bij Club Brugge hopen ze dus nog vurig op promotie.

Onderaan tweede klasse zijn er ook testduels tussen de nummers 10, 11 en 12 om ervoor te zorgen dat er een volledige ranking is van de tien laagste teams. Mogelijk zakken er namelijk tot negen ploegen als alle kampioenen uit eerste provinciale willen overgaan - wat (lang) niet het geval zal zijn. Tongeren en Cercle Brugge proberen alvast onderling van datums te wijzigen.

Redactie

Club Brugge
 
 
Reacties.