Super League meer dan waarschijnlijk met zes ... en wat betekent dat?

08 mei 2017 15:35

De Super League anno 2017-2018? Het blijft enigszins onduidelijk hoe die er precies gaat uitzien. Volgens onze informatie lijkt het een competitie met zes teams te gaan worden. En hoe ziet de competitie er dan uit? Wel, erg vreemd zo blijkt.

Anderlecht, Standard, Gent, Genk, OH Leuven en Heist lijken de zes teams in de Super League te gaan worden. Woluwe, Kontich, Zulte Waregem en diverse andere eersteklassers zien (voorlopig) af van promotie. Ook Merkem zal uiteindelijk niet toetreden tot de Super League.

Tenzij er nog vreemde dingen gebeuren, wordt het dan ook een Super League met zes teams. Dat betekent dat alle ploegen eerst 20 wedstrijden spelen in een dubbele competitie tegen elkaar. Daarna worden de punten gedeeld en komen er ook nog eens play-offs. Tussen de top-4 enerzijds en tussen nummer 5 en 6 anderzijds.

De laatste twee ploegen spelen zo zes keer tegen elkaar voor in totaal 22 wedstrijden, de top-4 speelt 26 wedstrijden en komt elkaar ook zes keer tegen op een seizoen. En dan moeten ze nog 'hopen' dat ze elkaar geen zevende keer tegenkomen in de strijd om de Belgische beker.

Redactie

 
 
Reacties.