Super League met zes? "Er was helemaal geen interesse"

09 mei 2017 20:35

De Super League anno 2017-2018? Het blijft enigszins onduidelijk hoe die er precies gaat uitzien. Volgens onze informatie lijkt het een competitie met zes teams te gaan worden. Niemand wil zich begraven op het hoogste niveau.

Anderlecht, Standard, Gent, Genk, OH Leuven en Heist lijken de zes teams in de Super League te gaan worden. Woluwe, Kontich, Zulte Waregem en diverse andere eersteklassers zien (voorlopig) af van promotie. Ook Merkem zal uiteindelijk niet toetreden tot de Super League.

Tenzij er nog vreemde dingen gebeuren, wordt het dan ook een Super League met zes teams. "Niemand was geïnteresseerd om mee te spelen. Ze spelen liever voor het plezier dan zich te manifesteren op het hoogste niveau", aldus Marc Lesenfants van de KBVB tegen Sport/Voetbalmagazine.

Informatie die ons vanuit verschillende clubs uit eerste nationale wordt tegengesproken. "Er is wel degelijk de vaste wil om op termijn op het hoogste niveau aan te treden, maar we willen daarin competitief zijn en ook echt kunnen meespelen voor we die stap wagen", klinkt het bij de clubs.

Redactie

 
 
Reacties.