Juventus volbrengt deel één van de treble en pakt de derde Coppa Italia op rij

17 mei 2017 22:59

Het grote doel dat Juventus voor ogen heeft is de treble pakken: de Italiaanse beker, de Italiaanse titel en de Champions League. Die eerste is alvast binnen, nadat de Oude Dame woensdagavond een overwinning boekte tegen Lazio.

In de laatste zes matchen tegen Lazio won Juventus elke keer zonder zelfs maar een tegendoelpunt te incasseren, een straffe voorbode voor wat er woensdag stond te gebeuren. Juve begon hard aan de match en dat resulteerde in snelle goals, allebei op assist van Alex Sandro. De linkse flank lanceerde eerst een weergaloze pass die over alle verdedigers ging en in de voeten van Dani Alves: 1-0. In de 24ste minuut zette Bonucci al het tweede doelpunt op zijn naam.

In de tweede helft mocht Lazio iets meer komen van Juventus, er was zelfs meer dan één grote kans op een aansluitingstreffer. Maar die kwam er niet en zo steekt Juventus in het Stadio Olimpico in Rome de Italiaanse beker in de lucht. Het is meteen de eerste stap op weg naar de felbegeerde treble, zondag kan deel twee - de titel - volbracht worden in eigen huis.

Yannick Lambrecht

Lazio \\ Juventus
 
 
Reacties.