Zo neemt Beerschot-Wilrijk afscheid van amateurreeksen - ook Ruytinx kreeg nog een minuutje

27 mei 2017 21:59

Beerschot-Wilrijk eindigde zijn seizoen met een thuiswedstrijd tegen Heist. Het Kiel kon nog een keer daveren, maar dan moest er natuurlijk wel gewonnen worden ...

Beerschot-Wilrijk greep de koe meteen bij de horens en ging vrank en vrij aanvallen. Dat leverde op het halfuur ook de voorsprong op via Vermeiren, die in zes wedstrijden in de play-offs zo zijn zevende doelpunt tegen de netten schoof.

Heist knokt terug

Via een strafschop - perfect omgezet via Swinkels - leek de tweede helft een maat voor niets te gaan worden. Maar dat was buiten de waard - of de bezoekers - gerekend. Die kwamen halfweg de tweede helft al tot 2-2 via Challouk.

Bjorn Ruytinx kreeg in de slotminuut nog een invalbeurtje ter afscheid, maar gescoord werd er niet meer. En zo eindigen de Mannekes play-off 1 met 13 op 18. De titel was natuurlijk al een tijdje een feit, de promotie naar 1B zelfs al vanin maart.