Roberto Martinez diep onder de indruk van Rode Duivel die maandag niet eens speelde: "Ik heb hem hier nog nooit zo fit gezien"

06 juni 2017 16:55

Een blije bondscoach schoof dinsdagmiddag aan tafel voor zijn dagelijkse babbel met de pers. Op de zware blessure van Eden Hazard na kent Roberto Martinez geen zorgen.

Alle spelers hadden de oefengalop tegen Tsjechië (2-1) goed verteerd. "De hersteltraining heeft iedereen deugd gedaan, zeker de jongens die 90 minuten speelden. Divock Origi, Laurent Ciman en Axel Witsel werkten een goeie ochtendsessie af."

Vooral van de paraatheid van Witsel, die nu enkele maanden in de Super League actief is, staat Martinez versteld. "Axel is bijzonder fit, misschien wel fitten dan ik hem ooit bij de nationale ploeg heb gezien. Hij zit dan ook volop in competitie."

Of we een echte 6 nodig hebben, hangt af van hoe de tegenstander speelt - Roberto Martinez

En dus is de vraag welke rol Witsel vrijdag in Estland zal spelen. Maandag experimenteerde Martinez voor rust namelijk met Kevin De Bruyne en Youri Tielemans in een wel zeer aanvallende formatie. "Of we een echte 6 nodig hebben, hangt af van hoe de tegenstander speelt.

"Axel kan ons met zijn ervaring nog heel wat bijbrengen. En ook Marouane Fellaini viel gisteren sterk in. Dat geeft me veel opties", besloot Martinez.

Diederik Geypen

België \\ Tsjechië \\ Estland
 
 
Reacties.