Iets voor een Belgische (top)club? Belgische doelman is transfervrij nadat zijn contract verbroken werd

07 juni 2017 18:25

Er spelen tegenwoordig zoveel Belgen in de Premier League, dat je haast zou vergeten dat er ook in de rest van Europa tal van landgenoten aan de slag zijn als profvoetballer. Eén van hen, Ruud Boffin (29), is sinds kort een vrije speler.

De ervaren doelman was de voorbije vijf seizoenen titularis bij de Turkse club Eskisehirspor, waar hij in totaal meer dan 150 keer tussen de palen stond. Maar sinds het begin van deze week is Boffin een vrije speler.

Doordat Boffin niet (regelmatig) werd betaald door zijn club, had de Belg er nog weinig zekerheid over zijn toekomst. De entourage van de speler vroeg bij de FIFA om de vrijgave van de doelman en kreeg dinsdag groen licht. Dat wil zeggen dat onze landgenoot vrij is om te gaan en staan waar hij wil.

België?

Geïnteresseerde clubs kunnen de doelman onmiddellijk benaderen, zonder dat ze via de club moeten passeren. Boffin, die zijn jeugdopleiding in België genoot, kan een interessante optie zijn voor Belgische clubs die deze zomer op zoek zijn naar een doelman.

Onze landgenoot speelde gedurende zijn carrière achtereenvolgens voor STVV, KRC Genk, PSV, FC Eindhoven, MVV Maastricht, VVV-Venlo, West Ham United en Eskisehirspor.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Eskisehirspor
 
 
Reacties.