Rode Duivel moest lang strijden tegen degradatie - "Stresserende weken" - en kan nu aan zijn toekomst denken

09 juni 2017 10:56

De Rode Duivels bereiden zich momenteel voor op de WK-kwalificatieinterland tegen Estland. Normaliter moet dat een hapklare brok worden na een bijzonder lang, slopend en moeilijk seizoen voor verschillende Rode Duivels. Er waren er zelfs die tegen degradatie moesten vechten.

“Ik speelde opnieuw bij Wolfsburg en dus ging ik er wel vanuit dat ik kans maakte om bij de Rode Duivels te worden opgeroepen, maar het doet altijd deugd als het dan toch het geval is. Drie of vier keepers? Dat maakt in wezen weinig verschil. Bij de trainingen is het soms wel makkelijk bij schietoefeningen op doel op het einde van een training", liet Koen Casteels van Wolfsburg in zijn kaarten kijken op een persmoment van de Rode Duivels.

"Het WK is nog veraf. Ik denk er nog niet aan om al dan niet in die selectie te zitten. Het ligt op zich nog heel erg open en er kan het komende seizoen nog heel veel gebeuren. Alles is open, we moeten er nog niet echt aan denken." Casteels had geen makkelijk seizoen met Wolfsburg. Pas in allerijl konden ze zich redden via barragematchen.

Zie geen reden om hier te vertrekken

“Ik heb met Hoffenheim ook al eens gestreden tegen de degradatie, maar dat was een ander gevoel. Het zijn heel stresserende weken geweest. Toen was het een soort euforie, nu een bepaalde angst én druk van Volkswagen om zeker niet te degraderen. We moesten de degradatie absoluut vermijden, want voor Volkswagen was het absoluut niet goed als we in tweede klasse zouden terechtkomen. Het was ook voor de hele stad belangrijk, ze hebben ons ook toegesproken.”

De toekomst van Casteels is nog niet helemaal duidelijk. “De focus de voorbije weken lag vooral op het behoud. Of ik vertrek? Zeg nooit nooit, maar er zijn nog geen gesprekken geweest. Nu gaan we wel praten en dan zal alles duidelijk worden. Ik speel in Wolfsburg én ik voel me er goed, dus ik zie geen reden om te vertrekken.”

Aernout Van Lindt

VfL Wolfsburg \\ België \\ Estland
 
 
Reacties.