Degryse niet overtuigd van Estland-België: "Dit soort wedstrijden kan je niet au sérieux nemen"

10 juni 2017 18:31

De Belgen mochten na een 0-2 overwinning in Estland met een goed gevoel de vakantie in, maar een mooi schouwspel was het niet. Ook analist Marc Degryse werd er niet warm van.

"Vervelend. Zo kan je het in één woord typeren. Voor de kijkers, maar evenzeer voor de spelers", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws. "Wie Estland thuis in die 8-1 aan het werk zag, wist op voorhand wat het zou worden. Het klasseverschil is te groot. Estland plooide massaal terug. Uit schrik of gewoon omdat ze niet beter konden."

De uitwedstrijden tegen Griekenland en Bosnië worden de echte testen -Marc Degryse

Dan maar de Rode Duivels onder de loep nemen. "De Rode Duivels lieten de bal niet snel genoeg rondgaan. Een beetje het steeds terugkerende probleem. Je hebt het overwicht en bijna al het balbezit. Dan moet je snel en precies voetballen. Als het zo lang 0-1 blijft, speel je toch altijd een beetje met vuur."

Vooral de toekomst is belangrijk. "De uitwedstrijden tegen Griekenland en Bosnië worden de echte testen. Dan zal je ook een ander België zien, dat op een ander niveau voetbalt. Dit soort wedstrijden kan je echt niet meer au sérieux nemen. Tijd voor vakantie dus.

Redactie

België \\ Estland
 
 
Reacties.