Sonck ongemeen hard voor Lukaku: "Waarom staat hij te wuiven? Om te zeggen dat hij bij dezelfde ploeg speelt?" (mét beelden)

10 juni 2017 08:21

Romelu Lukaku kwam niet tot scoren in Estland en had ook niet zijn makkelijkste wedstrijd tegen de gesloten Estse verdediging. ´Één keer kwam hij helemaal los en kon hij op Aksalu af, maar ook toen ging de bal er niet in. Wesley Sonck was niet onder de indruk.

“Jongens die willen winnen en willen scoren, zelfs in die wedstrijden, infiltreren vaker die zestien in. De Bruyne en Witsel deden dat te weinig”, aldus de analist op Sporza. Daarna verlegde hij zijn focus naar Romelu Lukaku.

Stel je voor dat Ronaldo daar staat -Wesley Sonck

“Infiltraties, daardoor krijg je kansen. Dit (filmpje hieronder, nvdr.) vind ik het strafste voorbeeld.” Bij een goeie actie van Carrasco bleef die immers buiten de zestien hangen. “Lukaku sprint niet mee, en stak zijn hand op. Misschien zei die van: ‘ik speel bij dezelfde ploeg’, het is vreemd. Stel dat Ronaldo daar staat, die wil elke wedstrijd winnen.”

“Hij zou tegen Carrasco zeggen, geef die bal de volgende keer, ik zal zorgen dat ik er sta. Bij ons heb je iemand die zich excuseert dat hij er niet was en dat is het dan. Dat is niet de mentaliteit.” Jan Mulder reageerde laconiek. “Hij lag even op het strand.”

Sander De Graeve

België \\ Estland
 
 
Reacties.