Kompany heeft lof voor... de Esten: "Daar kan ik ook van genieten"

10 juni 2017 09:52

België beet zich meer dan eens stuk op de stugge verdediging van de Esten, maar kon toch met een 0-2 overwinning en de kwalificatie voor het WK zo goed als op zak richting vakantie.

Toch vond Kompany de eerste goal niet te lang uitblijven. "Die eerste goal viel op het juiste moment", aldus de kapitein bij Sporza. "Na die rode kaart dachten we dat goals sneller zouden volgen, maar dat duurde even. Toch ben ik tevreden met de prestatie op een echt moeilijk veld."

Hij had ook lof voor de Esten. "Ik kan ook appreciëren dat de twee centrale verdedigers van Estland goed speelden. De doelman ook overigens. Je moest echt veel kwaliteit hebben om hier een resultaat te behalen. Die ploegen zij goed gedisciplineerd en weten waar ze moeten lopen."

We kunnen de kwalificatie bijna ruiken -Vincent Kompany

Concurrenten Griekenland en Bosnië speelden gelijk. "Het is een onverwacht goed resultaat in de andere match voor ons, die volgende wedstrijden worden nu zó belangrijk. Hier voelden we ons dankzij die vele supporters echt thuis en ik denk dat we hetzelfde moeten creëren voor de wedstrijd in Griekenland. We kunnen de kwalificatie bijna ruiken."

Hij ziet vooruitgang bij zijn manschappen. "We zijn echt goed in het houden van de bal én het vastzetten van de tegenstander. We kunnen de kleine kansen van de tegenstander er beter en beter uithalen. Scherper worden voor doel is nu onze taak."

Sander De Graeve

België \\ Estland
 
 
Reacties.