Alle gespeculeer over zijn toekomst voor niets? 'Ibrahimovic bereikte in maart al akkoord met zijn nieuwe club (en krijgt Belgische kapitein)'

11 juni 2017 10:18

Het nieuws waar al even sprake van was, werd vrijdagnamiddag officieel bevestigd. Manchester United zette Zlatan Ibrahimovic op de lijst met transfervrije spelers.

Het avontuur van Ibracadabra bij The Mancunians was dus geen lang leven beschoren. Nochtans scoorde de Zweedse steraanvaller 17 keer in 28 competitiematchen voor de Engelse grootmacht.

Velen hoopten van het recente nieuws te profiteren om Ibrahimovic in huis te halen, maar volgens het Spaanse Marca ligt de toekomst van de centrumspits al maanden vast. De krant schrijft namelijk dat de 35-jarige Zweed in maart al een akkoord vond met het Amerikaanse Los Angeles Galaxy, de club waar ex-Rode Duivel Jelle Van Damme aanvoerder is.

Revalidatie over de Plas

Mogelijk verklaart dit waarom beide partijen zo makkelijk tot het besluit van vorige vrijdag kwamen. Opvallend: Ibrahimovic trok enkele weken geleden naar Amerika voor de revalidatie van zijn zware knieblessure. Die liep hij op in de kwartfinale van de Europa League tegen Anderlecht.

Het nieuwe MLS-seizoen start in maart 2018. De voormalige international heeft dus nog een klein jaar de tijd om zich een laatste keer klaar te stomen.

Europa League \\ Manchester United \\ Los Angeles Galaxy
 
 
 
Reacties.