Real Madrid verrast: deze jongeman wordt de vervanger van Pepe

13 juni 2017 21:13

Real Madrid kroonde zich tijdens het voorbije seizoen tot kampioen van Spanje én eindwinnaar in de Champions League. Een vruchtbaar seizoen voor 'De Koninklijke', dat aan het einde van deze maand wel afscheid neemt van verdediger Pepe.

De 34-jarige Portugees past niet meer in de plannen van trainer Zinédine Zidane en krijgt geen contractverlenging. De jongste weken werd druk gespeculeerd over wie de vacante positie van Pepe zou gaan invullen.

Enkele grote namen passeerden de revue, maar Real Madrid verrast. De Madrileense topclub haalt huurling Jesus Vallejo (20) terug naar Santiago Bernabéu. De centrale verdediger was tijdens het voorbije seizoen aan de slag bij de Duitse club Eintracht Frankfurt en maakte blijkbaar indruk op Zidane.

"Trots dat Real Madrid hem nu een volwaardige kans wil geven" - Fredi Bobic

“We hadden Jesus graag nog een seizoen hier gehouden. Hij speelde een prima seizoen en heeft ons goed geholpen”, vertelt sportief directeur Fredi Bobic op de webstek van Eintracht Frankfurt. “Het maakt ons langs de andere kant ook wel trots dat Real hem nu een volwaardige kans wil geven.”

Real Madrid haalde Jesus Vallejo in de zomer van 2015 weg bij Real Zaragoza. De Spaanse verdediger speelde nog een seizoen bij Zaragoza, waarna hij ook een seizoen aan Frankfurt werd uitgeleend. Nu zet het 20-jarige talent opnieuw een serieuze stap vooruit.

Timothy Collard

Champions League \\ Real Madrid \\ Eintracht Frankfurt
 
 
Reacties.