Nieuwe tijden - Gent breekt voor de vierde keer in zes maanden transferrecord

20 juni 2017 16:59

AA Gent haalde na een lange strijd met Standard zijn gedroomde middenvelder Frank Andrijasevic binnen. En zo breken de kapitaalkrachtige Buffalo's ook opnieuw hun transferrecord. Voor de vierde keer in zes maanden.

De 25-jarige middenvelder Franko Andrijasevic scoorde afgelopen seizoen zestien goals bij HNK Rijeka, de verrassende kampioen in Kroatië. Daardoor stond hij in de belangstelling van Gent, maar ook Standard had hem er graag bijgehad. Met een bod van (een dikke) vier miljoen euro wist Gent uiteindelijk aan het langste eind te trekken.

En zo braken de Buffalo's voor de vierde keer in een halfjaar tijd hun transferrecord. Voor de wintermercato was dat record nog voor Johansson (1,9 miljoen euro), met achtereenvolgens Kalinic (3 miljoen euro), Kubo (3,5 miljoen euro) en recent nog Sylla van Eupen (3,85 miljoen euro) ging het er al drie keer aan. En nu dus ook voor Andrijasevic.

Tel er ook nog onder meer Gigot en Kalu bij en AA Gent spendeerde in 2017 al bijna 20 miljoen euro. Geen team doet 'beter'. Het toont nogmaals dat De Witte, Louwagie en co - zoals eerder al aangegeven - willen meespelen met de grote clubs. "Niet vergeten dat we ook veel geld hebben gekregen voor de transfers van Kums, Depoitre en Sels", aldus de voorzitter op de persvoorstelling van Andrijasevic.

KAA Gent \\ Standard \\ Eupen \\ Rijeka
 
 
 
Reacties.