Hein Vanhaezebrouck heeft eerste impressie over Gentse recordaankoop: "Daar is zijn beste plaats" en "We hoeven niet anders te voetballen met hem"

23 juni 2017 10:25

AA Gent verbrak met de komst van Franko Andrijasevic zijn transferrecord. De Buffalo's legden ruim 4 miljoen euro op tafel voor de Kroatische middenvelder. Intussen kreeg coach Hein Vanhaezebrouck al een beeld van de beloftevolle aanwinst.

Gent stelde de 25-jarige Andrijasevic begin deze week voor. Ondertussen weet Vanhaezebrouck al wat hij met de Gentse zomeraankoop van plan is. "Franko heeft in het verleden op de zes en op de acht gespeeld, maar zijn beste plaats is hoger in het veld", stelt Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad. "Hij heeft présence in de box."

"Hij is geen spelverdeler, maar iemand die infiltreert en combinaties opzet en een goed kopspel heeft. Franko is niet de man die het spel verdeelt vanuit die lagere positie. Damien Marcq kan dat wel, het zijn dus geen concurrenten. Of we anders gaan voetballen met Franko? Dat kan, maar dat hoeft niet", aldus Vanhaezebrouck verder.

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ KAA Gent \\ Wetteren \\ Rijeka
 
 
 
Reacties.