Belgische doelman maakt toptransfer en trekt naar ploeg Eto'o en Maicon

23 juni 2017 13:05

Ruud Boffin verbrak onlangs zijn contract bij het Turkse Eskişehirspor, maar heeft niet lang op een nieuwe club moeten wachten. De Belgische doelman heeft vandaag een toptransfer in Turkije te pakken.

Boffin tekende een contract voor drie seizoenen bij Antalyaspor, een club die de gevestigde waarden het vuur aan de schenen wil leggen. Dat weerspiegelt zich ook in hun transferpolitiek. Bij de club zijn onder meer de Kameroener Samuel Eto'o (ex-Chelsea en Barcelona), de Braziliaan Maicon (Inter, City en AS Roma) en de Fransman Jérémy Ménez aan de slag.

En het gaat hem geen windeieren leggen. Volgens Turkse bronnen zou hij een contract van ongeveer één miljoen euro per jaar krijgen. Ook Galatasaray had interesse. Maar die zaten al met te veel buitenlanders en Boffin krijgt zijn Turks paspoort pas binnen enkele weken.

De 29-jarige 1m92 grote doelman wordt algemeen gezien als één van de beste doelmannen van de Turkse competitie. Maar zijn prestaties blijven bij ons in de schaduw doordat de Süper Lig niet veel gevolgd wordt in België.

Johan Walckiers

Europa League \\ Eskisehirspor
 
 
Reacties.