Hoopgevend nieuws voor Thomas Foket

04 juli 2017 08:08

Speelt Thomas Foket (22) volgend seizoen bij Atalanta of niet? Het is voorlopig nog niet duidelijk. De droomtransfer van de rechtervleugelverdediger was zo goed als in kannen en kruiken, maar de medische keuring bracht hartritmestoornissen aan het licht bij Foket.

Het goede nieuws is dat Foket zich allicht geen zorgen hoeft te maken over zijn gezondheid en toekomst als profvoetballer, al dan niet na een ingreep. Dat meldt Het Nieuwsblad.

En ook een transfer naar Atalanta is nog niet definitief van de baan. Om de droomtransfer van Foket in orde te brengen, gaat topcardioloog Pedro Brugada zich met de zaken bemoeien.

Bijkomend onderzoek

De Catalaans-Belgische specialist moet zijn Italiaanse collega’s ervan overtuigen dat het hart van Foket voetbal op het hoogste niveau aankan. “Woensdag gaan we bijkomend onderzoek doen, want ik wil er zeker van zijn dat er niets is dat we over het hoofd zien”, aldus Brugada in Het Nieuwsblad.

“Ik heb onvoldoende info om een definitieve uitspraak te doen, maar op basis van de gegeven waarover ik beschik, maak ik me geen zorgen. Maar de sportmedische commissie in Italië hanteert bijzonder strenge normen. Zij zeggen als het risico niet nul is, dan is er een risico. Als we zo redeneren, moeten we allemaal stoppen met autorijden.”

Redactie

Jupiler Pro League \\ Serie A \\ KAA Gent \\ Atalanta
 
 
Reacties.