Hasi - afgebroken in België - maakt indruk tijdens eerste weken Olympiakos: "Hij heeft de spelers achter zich" en "Het is normaal dat hij Belgische spelers wil"

05 juli 2017 20:28

Besnik Hasi is na zijn ontslag bij Anderlecht slechts even aan de slag geweest bij Legia Warschau. De Kosovaar vond dit seizoen een nieuwe uitdaging bij de Griekse topclub Olympiakos en daar wordt hij wel geapprecieerd voor het werk dat hij in de voorbereiding doet.

Hasi heeft in korte tijd zijn spelersgroep achter hem gekregen. "Hij heeft tijdens de stage in Oostenrijk heel wat meegevoetbald met de spelers en heel veel werk in individuele begeleiding gestoken", vertelt Olympiakos-volger Giorgos Kyriakopoulos. "Daarmee heeft hij het respect van de spelersgroep gewonnen en ze staan achter hem. In Griekenland is zoiets heel belangrijk voor een coach."

Olympiakos heeft ook al enkele oefenmatchen achter de rug en blijkbaar zat het daarin ook wel goed. "Hij wil grote druk op de tegenstander zetten en de wedstrijd zo controleren", klinkt het bij de Griekse journalist. "Maar de grote test volgt in de voorronde van de Champions League, want Olympiakos wil echt doorstoten naar de groepsfase."

Shoppen in België

Intussen kijkt Hasi bijzonder veel rond in België om spelers naar Griekenland te halen."Dat is normaal, denk ik. Het team moet snel klaar zijn en Hasi wil spelers die hij goed kent. Hij heeft niet de tijd om ze te leren kennen. Dus gaat hij voor kwaliteit die hij kent. Carcela? Ja, ik verwacht vandaag of morgen zijn aankondiging."

Jupiler Pro League \\ Olympiakos Nicosia
 
 
 
Reacties.