Antwerpspeler - ex-Beerschot - moest overleven tussen de bendes: "Er stierven mensen, onze juf had nog meer schrik dan ons die dag"

11 juli 2017 12:29

Johanna Omolo speelt al enkele jaren in loondienst van Antwerp, nadat hij eerder al voor onder meer Lommel en Beerschot uitkwam. In zijn jeugd speelde hij echter heel andere soorten wedstrijden. Overleven tussen de bendes was toen het codewoord.

"In onze week waren de Jeshi de regerende bende, maar toen werden ze verjaagd door de Mungiki. We zagen het gebeuren door het raam van onze klas, ik was toen zeven jaar oud. Er brak een verschrikkelijk gevecht uit, sommige mensen stierven", aldus Omolo in Sport/Voetbalmagazine.

"Onze lerares was die dag nog banger dan wij, ze kroop onder een tafel. We moesten ons verbergen, want enkele bendeleden liepen de school binnen in een poging om te vluchten."

Geen gemakkelijke jeugd dus voor Omolo: "Ook toen we tegen hun voetbalploeg moesten spelen, konden we het voelen. Als ik iemand tacklede van hun ploeg, dan stormden ook andere Mungiki het veld op. Op een geldige manier scoren? Dan nog maakten ze problemen."

Redactie

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Antwerp \\ Lommel SK \\ Beerschot
 
 
Reacties.