Snelheidsduivel Slagveer: "Daarom heb ik ook beslist om de stap naar België te zetten"

17 juli 2017 13:16

In mei kwam Luciano Slagveer over naar Sporting Lokeren. Voor het eerst in zijn profcarrière speelt de de 23-jarige Nederlander voor een andere club dan Heerenveen, even aanpassen dus.

"Ik ben goed ontvangen door de spelersgroep en het helpt ook dat Stefano Marzo kwam," begint Slagveer over zijn nieuwe begin in Lokeren. Het viel ook op dat de twee elkaar vrij goed vinden op het veld. "We hebben jaren samengespeeld bij Heerenveen, dan weet je van elkaar waar je de bal wel en niet wil. Dat gebeurt na jaren, maar het zal ook wel komen met de rest van de groep."

Tegen Olympiakos wou Kristinsson vooral zien dat hij ook kon verdedigen. "Ik had inderdaad veel verdedigende taken, maar ik hoop dat ik aanvallend ook wat meer kan brengen. Net toen ik eruit ging, hebben we wel wat kansen gecreëerd. Maar het ene heeft daarom niet met het andere te maken," benadrukt Slagveer.

Persoonlijke missie

"Ja, dat is lastig te zeggen. Ik wil gewoon zoveel mogelijk scoren en assists geven. Veel meer kan ik daar nog niet over zeggen, want ik ken de competitie niet. Ik wil gewoon het team zoveel mogelijk helpen en dan zien we wel", vertelt hij.

Nederland-België

Op de counter spelen en op snelheid eruit komen, dat is m'n kwaliteit - Luciano Slagveer​

Maar Slagveer kan zijn eerste indruk wel vergelijken met wat hij gewend is. "In Nederland zijn ze veel directer en gaat het meer om aanvallen. Maar als wij zo zouden spelen, kunnen we te gemakkelijk koud gepakt worden. Hier is het allemaal een stukje volwassener."

En dat kan de snelle rechterflank wel in zijn voordeel gebruiken. "Dat ligt me denk ik wel, op de counter komen mijn kwaliteiten het best tot uiting. Daarom heb ik ook beslist om de stap naar België te zetten."

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Olympiakos Nicosia
 
 
 
Reacties.