Wij legden ons oor te luister in Griekenland: waar is AEK te pakken en welke spelers moet Club Brugge in het oog houden?

04 augustus 2017 17:12

Club Brugge lootte deze middag AEK Athene. De Grieken speelden eerder een oefenmatch tegen Gent die eindigde op 1-1. Maar de falanx uit de hoofdstad is wel één van de ploegen die blauw-zwart wilde vermijden. Wij legden ons oor te luister in Griekenland om de ploeg eens deftig in te kunnen schatten.

"Het wordt 50/50", zegt Chris Giannoulis, Grieks journalist, ons. "Maar mijn collega Giorgos Kyriakopolous gaat er jullie meer over kunnen vertellen." Hallo Giorgos? Waar liggen de sterktes en zwaktes van AEK?

"AEK verloor twee keer van CSKA Moskou in de Champions League-voorrondes, één keer met 2-0 en één keer met 1-0. En alle drie de doelpunten kwamen voort uit corners. Daar ligt dus zeker een zwakte van de ploeg. En ze scoren ook vrij moeilijk."

Sterke spelers

Daarvoor kijken ze vooral richting hun aanvallende middenvelder. "Petros Mantalos is op dit moment de belangrijkste speler. Soms zet de coach hem ook wel op links."

"In de verdediging hebben ze normaal gezien twee betrouwbare pionnen met Andre Simoes en Jakob Johansson. Namen om nog in het oog te houden? EX-Barcelona-speler Dmytro Chygrynskiy en de Bosnische international Ognjen Vranješ", aldus Kyriakopolous.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Europa League \\ Club Brugge \\ AEK Athene
 
 
Reacties.