YNWA: Topvrijwilliger 1895 en topfan Red Flames overleden na jarenlange strijd

16 augustus 2017 21:55

Woensdagmiddag heeft 1895 een van zijn belangrijke vrijwilligers verloren. De Belgian Red Flames zijn dan weer een van hun absolute topfans kwijt. In maart deden ze nog een mooie geste voor hem, het grootste cadeau kreeg hij vorige maand van de Flames.

Het EK 2017 in Nederland met de Belgian Red Flames nog meemaken en daarna wel zien wat de wereld nog in petto had. Met die ingesteldheid begon Bjorn Plancke 2017.

Bij 1895 had hij op verschillende evenementen (bbq, fandagen, ...) meermaals alles uit de kast gehaald, de laatste jaren volgde hij echter vooral de U21 en de Belgian Red Flames echt op de voet.

"De Flames zijn toegankelijker dan de Duivels en ze staan voor veel open. Het mooiste cadeau is dat ik hier kan zijn", gaf hij ooit mee op een event van de Flames. En dat was tijdens het EK zeker niet anders.

Hij ging mee naar Engeland en was er bij op de Cyprus Cup. Daar kreeg de toen al ernstig zieke Plancke van de Red Flames een gesigneerd truitje.

Bij nieuwe onderzoeken werden echter onlangs nieuwe metastasen ontdekt, waardoor de superfan in samenspraak met het medisch personeel zijn beslissing om het aardse voor het bovenaardse in te ruilen met enkele maanden vervroegde.

Op woensdagmiddag is hij rustig en in de mate van het mogelijke pijnloos kunnen gaan. Vanuit 1895, maar ook supportersfederaties van Zulte Waregem, Sporting Lokeren en vele anderen kwamen al boodschappen van steun - net als van enkele Flames zelf, met wie hij nauw contact had. Ook wij willen familie en vrienden van Bjorn veel sterkte toewensen. YNWA, Planckie!

België
 
 
 
Reacties.