Mannaert wil (nog) niet denken aan uitschakeling: "Voor ons is het de regel om de groepsfase te halen"

16 augustus 2017 14:22

Club Brugge kent een gemengde start aan het nieuwe seizoen: enerzijds pakte het in de competitie 9 op 9, anderzijds gaat het Europees een pak minder. Champions League is al geen optie meer en tegen AEK Athene zal ook een plaats in de Europa League duur zijn.

Stel dat Club geen Europees speelt dit seizoen? “Ex-premier Jean-Luc Dehaene was een supporter van Club Brugge. Weet je nog wat hij bij dergelijke hypothetische vragen zei? We zullen het probleem aanpakken als het zich stelt", zei algemeen directeur Vincent Mannaert aan Het Nieuwsblad.

“Ik wil geen verkeerde indruk creëren. Dit is belangrijk. Héél belangrijk.

"Europees voetbal is het peper en zout in het bestaan van een topclub. Europees voetbal is verbonden aan Club Brugge en omgekeerd. Voor ons is het de regel om de groepsfase te halen. Ernaast grijpen, moet een uitzondering zijn,” zei hij.

Nog één horde

Wil Club Brugge Europa League spelen, dan moet het in de laatste voorronde voorbij AEK Athene. Komende donderdag (17/8) is het in het Jan Breydelstadion te doen, volgende week (24/8) reist Blauw-Zwart af naar Griekenland.

Europa League \\ Club Brugge \\ AEK Athene
 
 
 
Reacties.