Zweten in Europa, perfecte start in België: "Die 9 op 9 op zich vind ik niet spectaculair"

16 augustus 2017 22:47

Club Brugge kon moeilijk beter starten in de Jupiler Pro League, maar zag de Champions League wel al uit het vizier verdwijnen. Nu kan Blauw-Zwart maar beter zorgen dat het zich wel plaatst voor de Europa League.

Met het oog op het duel tegen AEK Athene legde Het Nieuwsblad deze vraag voor aan Vincent Mannaert: "Hoe zit u hier nu? Als fiere algemene directeur met 9 op 9 in de competitie of met een ei in de broek voor wat er te gebeuren staat tegen AEK Athene?" “Geen van de twee", was zijn antwoord.

"We plaatsen alles in perspectief. Die 9 op 9 op zich vind ik niet spectaculair. Je kan 9 op 9 halen met twee thuismatchen en een gemakkelijke uitmatch. Maar nu wonnen we in Lokeren en in Waregem, wat niet evident is."

Ik wil die 9 op 9 niet overroepen, maar we mogen het ook niet kapot relativeren

Hij ziet buiten het perfecte rapport wel andere pluspunten. "Het is van het seizoen 2013-14 geleden dat we twee uitwedstrijden op rij konden winnen. Dat is veel belangrijker dan die 9 op 9 op zich. We scoorden negen keer in drie matchen. En dat met een nieuwe staf, nieuwe spelers en een nieuwe manier van voetballen."

Europa League \\ Club Brugge \\ AEK Athene
 
 
 
Reacties.