Vanaken beseft als geen ander: "Dat is wat ik moét doen"

18 augustus 2017 16:27

Hans Vanaken (24) begon donderdagavond voor de tweede opeenvolgende keer aan de aftrap bij Club Brugge. Na een meer dan degelijke match op het veld van Zulte Waregem, deed de spelmaker het donderdag vooral na rust prima tegen AEK Athene. Is Vanaken nu opnieuw vertrokken?

“Ik denk wel dat ik tevreden mag zijn over mijn prestatie”, stak Vanaken vlak na de match tegen AEK Athene van wal. “Ik probeerde om openingen te vinden en heb toch enkele keren een goede bal in diepte gestuurd.”

"Ik moét de ploeg laten voetballen" - Hans Vanaken

“Er wordt van mij verlangd dat ik de ploeg laat voetballen en dat is wat ik iedere match opnieuw probeer. Ik moét dat ook doen, want ik heb er toch wel de kwaliteiten voor. Het gaat niet elke keer opnieuw goed lukken, maar tegen AEK vond ik het wel goed.”

In het nieuwe systeem van Leko lijkt Vanaken zijn draai al gevonden te hebben. Al wil de Limburger nog beter doen. “’t Is anders spelen, dat zeker. De positiekeuzes blijven hetzelfde voor mij, maar de aanspeelmogelijkheden zijn niet meer hetzelfde, net als de looplijnen.”

“In dat opzicht is het voor mij dus aanpassen. Maar dat geldt voor de volledige ploeg, hé. Het kan allemaal nog beter, maar dat is iets voor de komende weken. We moeten gewoon hard blijven werken.”

"Ik hoop dat ik punten heb gescoord" - Hans Vanaken

Ondanks een goede partij tegen Zulte Waregem en 45 prima minuten tegen AEK zal je Vanaken niet horen schreeuwen dat hij in de ploeg moet staan. Een poging van een collega leverde dan ook niets op. “Ik hoop dat ik punten heb gescoord, maar ik vind het zo vlak na een match altijd wat lastig om me iedere fase goed te herinneren.”

Europa League \\ Club Brugge \\ AEK Athene
 
 
 
Reacties.