Leko niet tevreden na gelijkspel tegen AEK: "Te veel spelers op zoek naar individuele flits om verschil te maken"

18 augustus 2017 08:34

Club Brugge moest zich donderdagavond tevreden stellen met een doelpuntloos gelijkspel tegen AEK Athene. Trainer Ivan Leko zag dat zijn ploeg het wel probeerde, maar dat het niet voldoende was. De Kroaat was niet tevreden over het aanvallende spel van zijn elftal.

“In aanvallend opzicht moet ons spel sneller. Collectiever ook. Zeker tijdens de laatste twintig of dertig minuten van de wedstrijd kreeg ik het gevoel dat er te veel spelers waren die met een individuele flits het verschil wilden maken”, aldus Leko op de persconferentie na de wedstrijd.

“Let op: dat is een goed teken. Maar in deze specifieke situatie (tegen een ploeg met een man minder, nvdr.) had ik graag een betere balcirculatie gezien. Er kwamen enkele goeie voorzetten vanop de flanken, er waren enkele fases waar meer in zat, maar er waren niet voldoende mensen in de box.”

Vanaken én Refaelov

Nochtans gooide Leko enkele aanvallende versterkingen in de strijd. “Met Hans (Vanaken, nvdr.) en Refaelov stonden er op een gegeven moment twee spelers op het veld die tussen de lijnen kunnen spelen. Vormer en Limbombe waren onze vleugelverdedigers. Aanvallend, maar als je niet scoort is het moeilijk om te winnen”, besloot Leko.

Europa League \\ Club Brugge \\ AEK Athene
 
 
 
Reacties.